DanskPOP Talent nyheder 

Mød deltagerne i program 5

DanskPOP-festen fortsætter på dk4 lørdag den 28. oktober 21.30, hvor næstsidste af de indledende runder præsenteres for seerne.
Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 5.


Nina Maria
Vil du med mig
Som korsanger for mange af Danmarks etablerede musiknavne er Nina Maria absolut ikke uvant med at stå på en scene. Men i DanskPOP Talent 2017 er det første gang, at Nina Maria deltager i et tv-show med en original – nyskrevet – popsang.
Nina Maria er oprindelig fra Odder og uddannet på det Det Danske Musicalakademi i Fredericia.
Med på scenen har Nina Maria to professionelle performere, i form af svenske Samira Alm og danske Maria Corydon.


René Machon
Helt alene
Som deltager i Dansk Melodi Grand Prix i både 2015 og 2017, er sydsjællandske René Machon et etableret navn på den rytmiske scene. Og René har det ikke fra fremmede, idet hans far var keyboardspiller for Dansktop-bandet Lars Stryg & Royal Strings, som i 70’erne storhittede med bl.a.”Aldrig mere må jeg se dig”.
Som teenager drev René et band sammen med sin bror, som på et tidspunkt fik til opgave at spille til Lars Lilholts bryllup, hvor Lilholts manager opfordrede René til at begynde at skrive egne sange. Med på scenen er også Anna Hansen, Emma Sommer og Nanamarie Reimer.


Anne Katrine Tove
Kom med mig
Efter et par meget turbulente år, hvor Anne Katrine bl.a. mistede sin mor – den folkekære skuespiller, sanger og fotomodel Birte Tove – er hun ved at vinde fodfæste igen med musikken som en væsentlig del af sin dagligdag.
Musikalsk er det gået rigtig stærkt i løbet af 2017, hvor Anne Katrine har medvirket i dk4´s ”Syng med og Tip et Hit” samtidig med, at hun i efteråret indspiller en julesang, som skal produceres af Grand Prix-legenden Søren Bundgaard.
Anne Katrines bidrag er skrevet af komponisten Jørn Hansen.


Anders Høiberg
Lige her hos mig
”Lige her hos mig” er oprindeligt skrevet på engelsk, men efter en række år i gemmerne, har viceskolelederen fra Horsens – Anders Høiberg – trukket sangen frem igen og bearbejdet en ny dansk version, der handler om at kigge efter de små ting i livet.
Det daglige arbejde har været i fokus i mange år, men nu er Anders Høiberg klar til at indtage scenen igen, endda i sådan en grad at hans piger – på 6 og 9 år – har opfordret ham til at stille op i X Factor.
Det er dog ikke lige den slags tv-show, som Anders Høiberg har lyst til at springe ud i, men han foretrækker dk4s DanskPOP Talent, hvor det er musikken i sig selv, som er i højsædet.


Fire På Stribe
Natten i Madrid
De er kun tre på scenen, men navnet Fire På Stribe hentyder til at publikum, eller tv-seerne, er det fjerde medlem. På denne elegante måde inviterer Fire På Stribe alle lyttere med ind i deres musikalske univers.
”Natten i Madrid” er en klassisk – nærmest filmisk – ballade, som handler om et par, der tager ud på en rejse i et forsøg på at redde parforholdet, men ender med at erkende at forholdet endegyldigt er forbi.
Jeanette Christiansen, Morten Wibe og Henrik Kragelund mødtes på et sangskriverseminar i 2013, og har alle base i Københavns-området.


Nicki Feldt
Har du brug for mig
Den 28-årige Nicki Feldt er et ægte naturtalent, der både har lært sig selv at spille på diverse instrumenter, og som skrev sin første kærlighedssang som 12-årig.
I dag bor Nicki i Silkeborg, men han stammer fra Horsens, hvor musikken tidligt kom ind i hans liv, i form af et børne- og ungdomsrock-projekt, i den musikglade by, hvor han var medlem i fire år. Som teenager optrådte han på værtshuse med både egne sange og covernumre, hvilket gav ham øgenavnet Elvis – idet hans stemme godt kan minde om det amerikanske rockikon.
For nylig har Nicki Feldt haft et mindre radiohit med sangen ”Meloner”, som også har bredt sig på de sociale medier, hvilket har giver Nicki en bekræftelse på de muligheder, han ser for sig selv som professionel musiker.


ME AND MARIA
Hvor kærligheden vugges
Under en gåtur på en strand ved Kalundborg, fik sangeren Maria Rosenberg pludselig inspirationen til en sang, men da hun ikke havde hverken mobiltelefon eller kuglepen på sig, skrev hun linjerne i sandet – og lånte en mobiltelefon fra en forbipasserende – for at få taget et billede af de ord, som siden er blevet til ”Hvor kærligheden vugger”.
Maria Rosenberg – uddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia – har de seneste to år dannet duo med bassisten og sangeren Johannes Pehrson, og de har sammen udviklet den lavmælte og stille ballade, hvilket er noget modsat Pehrsons fortid i rock, metal og partybands.
Duoen har også arbejdet med Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med projektet Stafet For Livet.


Esben Svenning
Når stjernerne blinker
Med radiohittet ”En dusk, du kan husk” fra 2012, fik Esben Svenning fra Viborg muligheden for at droppe ud af flere restaurationsprojekter og satse helhjertet på musikken.
På folkeligste vis optræder Esben Svenning ofte med en blanding af covernumre og eget materiale – i både bands og duo – på værtshuse, ved havnefester og byfester, ligesom han indimellem fører an i store syng-med-arrangementer.
Hans bidrag er en over 10 år gammel sang, der handler om dengang, da han som to-årig mistede sin lillebror.
På nær sit radiohit, er det første gang, Esben Svenning optræder med eget materiale på dansk.


Anete Lotus
Tiden går i stå
Som barn optrådte Anete Lotus ofte med sang og dans sammen med veninderne foran sine forældre og deres gæster, men siden rykkede de ud af villaens stue, og efterhånden blev det til dans, teater og sang på scener i flere forskellige sammenhænge.
På et tidspunkt tog dansen for alvor over, og hun blev professionel danser inden for den urbane genre – hiphop m.m. – men også i utallige andre typer forestillinger og produktioner på flere danske teatre.
”Tiden går i stå ” er skrevet af sangeren og sangskriveren Frederikke Vedel, og med på scenen har Anete Lotus musikeren Frej Martin, der spiller på en TerraPan – en slags håndtromme – som han selv har designet.

Relaterede artikler

Annonce