Deltagerne 2017

Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 1.


Morten Bo
Sommer sommer

Det er tredje gang, at københavnske Morten Bo prøver lykken i dk4´s populære musikprogram – og måske lykkens gang. Hans varme up-tempo bidrag ”Sommer Sommer” er iørefaldende og fuld af livsglæde.

Morten Bo er en vaskeægte fan af Melodi Grand Prix, hvilket han har fulgt intenst siden barndommen, og netop det univers præger også hans egne sange med en lethed og genkendelighed. Han synes, det er en god idé, at deltage i DanskPOP Talent – der sendes i vintermånederne – med en frisk disko-calypso, som kan bringe lidt sommervarme ind i stuerne, især i et år hvor mange danskere er blevet snydt for en ordentlig sommer!

Med på scenen har Morten Bo de to unge Bendixen-dansere Melissa Wederkinck og Ida Marie Hegelund.


Susan Munksgaard
Mer´ end lykkelig

Susan Munksgaard blev mere end lykkelig, da hun i 2011 blev gift hjemme i Lemvig og skrev denne sang som er hendes bidrag til DanskPOP Talent 2017. Selv betegner hun sangen som en klassisk dansktop sang – med kant – for i nummeret indgår en stærk guitarsolo med guitaristen Søren Heller fra dk4 All Stars.

Selv om Susan Munksgaard har skrevet sange i mange år, er deltagelsen i dk4’s musikprogram hendes egentlig debutoptræden som solist, hvilket hun vælger at betragte som en stor oplevelse.

Susans sange kommer til hende, ofte når hun mindst venter det eller oplever situationer i dagligdagen, hvor hun arbejder i sundhedssektoren på Mors. Som et særkende har Susan den regel, at sangene kun fungerer for hende, hvis hun er i stand til at huske dem, dagen efter de er skrevet.


Anders Graae
Alting falder på plads

Den 37-årige Anders Graae fra Gl. Rye er professionel sangskriver, for i hans musikalske univers ser han sangskrivningen som et vigtigt værktøj til at videreformidle indtryk og overvejelser i livet. Eksempelvis har Anders Graae for nyligt gennemført et stort projekt med at tagen pulsen på 18 danske landsbyer, for herefter at beskrive hver landsby i en enkelt sang.

”Alting falder på plads” er skrevet helt tilbage i 2000 og har i lange perioder samlet støv i en skrivebordsskuffe, fordi Anders ikke rigtig kunne få den til at fungere. Men for et par år siden testede han sangen i en større bandsammenhæng, hvilket pludselig gav sangen et nyt arrangement og liv. Anders erkender, at lige netop denne sang har været en ledsager i mange år og fuldstændig lever op til titlen med budskabet, at alting kan falde på plads.

Privat danner Anders par med Marianne – som også er musiker – og parret har to børn.


NEON
Elsk mig en sidste gang

Den nordjyske duo NEON består af Thomas Høgsted og Kiki Bach – der, trods de mange timer på landevejene, ikke danner par privat.

De er begge uddannet skolelærere, men Thomas valgte at sige sit job op og give musikken al sin fokus, efter han var indlagt på sygehus omkring sin 40 års fødselsdag. Ud over NEON skriver Thomas sange og tekster til mange andre musikere og bands, mens Kiki stadig underviser på Saltum Skole.

NEON fokusere på dansk pop-rock med et kraftigt aftryk af 80’ernes storhedstid med fx Dodo eller Rugsted & Kreutzfeldt, og netop navnet NEON er et bevidst valg, som giver mindelser om det danske gadebillede i 80’erne.

”Elsk mig en sidste gang” handler om at give slip, men samtidig mærke samhørigheden for en allersidste gang, og er skrevet af Thomas Høgsted.


Mikkel Svenning
En flig af mig

Som informationsmedarbejder i Banedanmark ved Mikkel Svenning i den grad noget om at formidle enkle budskaber, og hans smukke ballade har da også et utilsigtet strejf af Paul McCartney.

”En flig af mig” er skrevet til hans datter Martha i forbindelse med hendes konfirmation for fire år siden.

Mikkel Svenning medvirkede i dk4’s ”Syng med og Tip et hit”, hvor han hørte om DanskPOP Talent 2017, og netop fordi fokus ligger på dansksproget musik, besluttede han at stille op.

Som ung nordjyde skrev Mikkel Svenning mange sange på engelsk og spillede både guitar og bas. Senere flyttede han til Sorø og fandt det efterhånden lettere, og mere direkte, at skrive og synge på dansk. I kraft af sit arbejde kører han ofte med tog, hvor han sidder ved vinduet, mens landskabet glider forbi, og han kan lade tankerne flyve, til inspiration for nye sange.

Mikkel Svenning optræder til daglig med en trio, men springer på scenen i DanskPOP Talent 2017 som solist.


Johanne
Når du mangler mig mindst

Med efternavnet Götze Lindegaard, er Johanne født og opvokset i Ikast, men er nu bosat i Aarhus. Til daglig læser hun til socialpædagog og har ikke ambitioner om at blive professionel sanger og musiker, selv om musikken har en stor plads i hendes fritid.

Paradoksalt nok kommer Johanne fra en særdeles musikalsk familie, hvor begge hendes forælder er uddannet på konservatorium, og lillebroren er musiker. Som barn spillede Johanne cello og senere guitar, ligesom hun gerne sang i gymnasietiden. I bund og grund brænder Johanne for at arbejde med mennesker – og særligt børn – hvor musikken kan blive et redskab.

”Når du mangler mig mindst” har Johanne selv skrevet på opfordring af en bekendt, som er musiker, og hun lægger vægt på, at sangen ikke handler om hende selv. Den handler om at være i et ”rutinepræget” forhold, hvor kærligheden kan gå hen og blive en slags mental spændetrøje, hvor en partner kan holde den anden fast i noget, som måske ikke er ægte og dybtfølt.


Martin Kanstrup
Sur på mig

De fleste mennesker i ægteskaber og parforhold kender til den akavede stilhed, som kan opstå efter en kontrovers eller et skænderi. Det er den følelse, som nordjyske Martin Kanstrup rammer med sit bidrag til DanskPOP 2017, med den opkvikkende og rytmiske – 10 år gamle – sang ”Sur på mig”.

Martin Kanstrup har gennem mange år kunnet ernære sig som professionel musiker i flere bands, som fx Fluks og Marys Garden, med hvem han har udgivet albums, og en dag om ugen underviser han på Skyum Idrætsefterskole.

Tilbage i barndommen var det hans onkel Erling, som lærte Martin at spille guitar, og sammen så de tv-udsendelser med pigtrådsmusik og kopierede bands som fx Rocking Ghosts. Han var skoletræt som teenager, men klarede alligevel to år på Handelsskolen, inden han endelig brød ud og forfulgte sin ambition om at være musiker på fuldtid.

I Martins nære vennekreds befinder sig sangeren Anders Hornshøj, som i fjor vandt dk4’s DanskPOP Talent med sangen ”Hvad der end sker”.


Peter Christian
Trøjborg

En musikalsk Aarhus-historie, som en hyldest til den idylliske og højtbeliggende bydel tæt på Risskov. Og det var netop på en løbetur i skoven, at Peter Christian i sommeren 2017 fik ideen til sangen, hvor også værtshuset Peder Wessel spiller en rolle.

Det er ikke første – og nok heller ikke sidste gang – at Peter Christian beskriver bydele eller bygningsværker i sange, idet han gerne vil lave musik, som giver nogle klare og enkle billeder i bevidstheden hos publikum.

Peter Christian lever for musik og vil også gerne leve af musikken, hvor han i høj grad finder en mening med tilværelsen, fordi musikken danner et fællessprog mellem mennesker. I begyndelsen var han mest til Country og Rock, men siden tog de dansksprogede sange fokus, og Peter ser sin deltagelse i DanskPOP Talent som en vigtig udfordring for sig selv.


Kim C
Det sku’ ikke være hændt

Det 60-årige folketingsmedlem og Mariager-restauratør Kim Christensen har altid haft musikken tæt på sig og selv i travle perioder på Christiansborg – hvortil han har været valgt for Dansk Folkeparti – sker det ofte, at han giver sig selv en mental pause med at skrive stikord eller riffs ned til nye sange.

En sommerdag i 1979 befandt Kim Christensen sig på en tivoliplads, hvor man i en bod tilbød publikum at indsynge en sang på karaoke og dermed medvirke i en landsdækkende konkurrence. For sjovs skyld indsang Kim sin fortolkning af Tommy Seebachs ”Disco Tango” – og endte som samlet vinder!

Siden stod den på ”bundesliga-hår” og heavy rock i lange baner med bandet Mandrake, som via skæbnens tilfældige gunst er blevet genudgivet som kult-albums i Tyskland.

Kim Christensen har set tidligere udgaver af DanskPOP Talent på tv og anser det som en stor værdi, at dk4 vægter musikken højest – uden smagsdommere. Hans bidrag ”Det skulle ikke være hændt” er skrevet for tre år siden, da han mødte sin nuværende hustru Pia. De var begge gift og måtte bryde med deres ægtefæller for at kunne få hinanden.

Som sagt, det sku’ ikke være hændt!


Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 2.


Heartbeat
Den sidste kærlighed

Duoen Heartbeat består af Søren Stenderup og Cammille Kiesa, der mødte hinanden under DanskPOP Talent 2016, hvor de begge deltog som solister i samme show. Søren Stenderup havde været på udkig efter en sangerinde i et stykke tid, og da de også mødtes på en færge kort efter tv-optagelserne, og senere holdt kontakt på Facebook, stod det klart, at der var en særlig kemi til et professionelt virke – privat danner de ikke par.

De dannede Heartbeat i foråret 2017 og arbejder nu målrettet med eget materiale og et kommende album. DanskPOP Talent 2017 bliver deres egentlige debut som duo.

Cammille Kiesa – i familie med den tidligere Formel 1 kører Nicolas Kiesa – deltog i det danske melodigrandprix tilbage i 2007 og har sunget i coverbands og andre sammenhænge. Søren kalder sig selv en lidt mere indelukket kunstnertype, der gerne søger ensomheden i fx Hareskoven ved København.

Deres bidrag ”Den sidste kærlighed” er en smuk ballade skrevet af Søren Stenderup, og han kalder selv sangen for et opråb for parforholdet. Hvis man ikke er i stand til at give sig 100 % for kærligheden, er chancen for at opleve den ikke ret stor.


Frank Kruse
Under jorden

Den 44-årige Frank Kruse er oprindeligt jyde, men bor nu i Næstved, hvor han arbejder som handicaphjælper og er trommeslager i bandet Coffee Voice. Sidste år så han DanskPOP Talent på tv og besluttede sig at stille op, fordi han bifaldt dk4’s idé med fokus på dansksproget rytmisk musik.

For år tilbage skrev Frank Kruse sange på engelsk, men erkendte efterhånden at engelsk let kunne skabe en distance, hvorimod hvis en sang fungerer på dansk, virker den meget stærkere end på engelsk. Nu kalder han selv sine sange dybe og direkte.

Den dynamiske elektro pop-rock sang ”Under jorden” er skrevet for omkring syv år siden og er en klassisk break-up sang om et parforhold, som finder sin bratte afslutning.

Med på scenen har Frank Kruse sin producer John Rasmussen på keyboard. John Rasmussen er også fra Næstved, hvor han har spillet med flere danseorkestre og sammen har de lavet 5-6 numre, som skal føre til et kommende album.


Frank Louis
Vinger

Rasmus Frank Bak og Christina Louis Øberg er navnekombinationen for den duo, som medvirker i DanskPOP Talent 2017 med sangen ”Vinger”, der er en dansk oversættelse fra en engelsk sang, skrevet af Rasmus Frank Bak.

Rasmus og Christina – der ikke danner par privat – mødtes første gang i 2003, hvor de begge medvirkede i musicalen Atlantis. Herefter har de optrådt sammen, men også i utallige andre bandsammenhænge. Senest har de deltaget i et kræftforskningsprojekt, hvor de gennem sang lindrede smerten for kræftpatienter på alle landets sygehuse. Et forskerteam er p.t. ved at analyserer resultaterne af det utraditionelle tiltag.

Rasmus Frank Bak er professionel komponist med mange kunder, som fx da han op til de Paralympiske lege i Rio de Janeiro 2016 komponerede en melodi til dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup, som hjemtog en flot bronzemedalje og for nylig tog guld ved EM i Sverige.

Christina begyndte først at synge som 18-årig. Hun har optrådt i projektet Randi Laubek Jam, hvor mange publikummer troede, hun var Randi Laubek. Samtidig underviser Christina i musik i Ringsted, ligesom hun har en stor passion for at lægge stemme til tegnefilm.

Begge betegner ”Vinger” som en Bonnie- og Clyde-inspireret ballade omkring forbudt kærlighed – at være på flugt, men stadig have hinanden.


Løv
Fugle

Bag kunstnernavnet Løv gemmer sig sangerinden Line Fogt Pallas fra København. Hun skriver sin egen musik og udgav et album i 2016 med titlen Løv, men har også et dagligt arbejde på en privatskole, hvor hun underviser i musik.

På en Roskilde Festival i 90’erne fik hun nærmest en åbenbaring, hvor hun droppede øl og festen og koncentrerede sig om at lytte til – og forstå musikken. Herefter begyndte Line at opøve sin stemme gennem egne sange, og det giver hende et helt originalt og særegent udtryk på scenen, hvilket også hænger sammen med hendes kunstnernavn Løv, som signalerer en klar reference til den nordiske natur.

Dagligdagen – og livets underfulde øjeblikke, er Løvs største inspirationskilde, og det hænder ofte – når hun fx cykler langs søerne i København – at hun må stoppe op og indtale nogle ideer eller strofer på sin mobiltelefon, for siden at arbejde videre med materialet hjemme ved klaveret.

Hvis man kalder Løv en musikalsk historiefortæller, nikker hun gerne bifaldende.


FRANKiE
Nu er det ikke for at brokke mig

Original selvironi – et jukebokshit fra de brune værtshuse – måske et strejf af John Mogensen eller Bjarne Liller?

Alligevel er det meget svært at sætte sangeren og komponisten Frank Ziyanak i nogen bestemt bås, for ud over musikken – hvor han kun optræder med egne danske sange – er han cafe-bestyrer på Riccos Kaffebar på Amager, tatovør, og radiovært i programmet Far Rock på DR P6.

Frank har spillet musik siden sin teenagetid og tog skridtet fuldt ud som værtshusmusiker omkring ti år efter, men altid kun med eget materiale, hvorimod han privat godt kan øve med enkelte numre skrevet af andre.

En vaskeægte troubadur.


Mette Renbo med Them Band
Lykkeligst med dig

Medrivende funky-diskorytmer fra Nordfynske Otterup. Det er den nærmeste varebetegnelse for nummeret ”Lykkeligst med dig” med Mette Renbo og Them Band. Sangen er skrevet af Mette selv og handler om at flere og flere mennesker vælger at leve alene. Alle er så dygtige og kan klare sig selv, men er det nok til en fyldestgørende tilværelse?

Nummeret udkom i forsommeren 2017 og har hærget Dansktoppen på DR P5, og andre hitlister, hen over den våde sommer.

Mette Renbo har allerede en lang karriere i diverse bands, og mener selv hun har omkring 2500 sange – coverversioner –  i rygsækken. Modet til at skrive egne sange kom, da hun var i 30’erne, og sangskrivningen og den kreative proces fylder nu det meste af hendes musiske tilværelse.

Lyrikken er nu sat i højsædet, og teksterne skal give mening for Mette, der – ud over deltagelsen i DanskPOP Talent 2017 – arbejder med nye sange, som skal udkomme på et album i vinteren 2018.

Med på scenen har Mette Søren Them på keyboard, og Sørens søn Niclas på trommer. Søren Them er – ud over musiker – også musikproducer og har sit eget studie, ved navn Dolphin Studio, i sydjyske Holsted.


Lars Samuelsen
200 mil

Den 41-årige nordjyske skolelærer og musiker Lars Samuelsen flyttede for et år siden til Skanderborg, af en ganske bestemt grund, som også gemmer sig i sangen ”200 mil”. Sangen bringer mindelser om klassisk amerikansk highway-blues, med referencer til Chris Isak eller tv-serien Twin Peaks.

Siden 1996 har Lars Samuelsen været medlem af Gasolin-cover bandet Østre Gasværk og spillet i diverse sammenhænge på værtshuse, byfester og festivals. Han mener dog selv, at tiden efterhånden er moden til et kursskifte, hvor han har overskud til at gå ud med sine egne værker og sange. Det er også en af de helt afgørende grunde til at Lars stiller op i DanskPOP Talent 2017, som han selv siger – ikke for at vinde, men for at prøve eget materiale i en større sammenhæng.

Rollen som værtshusmusiker er ved at blive skiftet ud med et kreativt og selvstændigt univers.


Soulful Injection
Vi forstår hinanden

Kærnen i Soulful Injection består af Annette Trollegaard Jørgensen og Peter Nielsen, der skriver og komponerer langt de fleste numre for Soulful Injection, som både er et Aarhus-baseret band, og i denne tv-sammenhæng en trio, hvor Signe Sun Larsen synger kor.

Annette og Peter har tidligere dannet par, men har forsat arbejdet sammen i musikken, hvor de karrieremæssigt efterhånden har 28 år på bagen. De mødtes under opstarten af Sønderborg Gospel Choir, men har siden været bosat i Los Angeles, hvor de både optrådte og studerede musik. Hjemme igen, har de optrådt med Soulful Injection i årevis og bl.a. været opvarmning for Dodo and The Dodos, Erann DD og mange andre.

Soulful Injection har også haft jobs i London og Berlin, hvor de for nylig har vundet en international sangskriverkonkurrence.

Deres sang til DanskPOP Talent 2017, ”Vi forstår hinanden” er helt ny – skrevet i september – og handler om at finde hinanden efter en krise i parforholdet.


Denise Thygesen
Kom tilbage nu

Der er tale om Jørgen Klubien og Danseorkesterets udødelige 80’er klassiker ”Kom tilbage nu”, som til DanskPOP Talent 2017 fortolkes af den 31-årige sanger Denise Thygesen fra kystbyen Als ved Hadsund. Som Denise selv hævder, kender hun ikke nogen overhovedet, som ikke bryder sig om denne dansevenlige sang.

Denise lever ikke af musikken, selv om hun er vokset op i en musikalsk familie. Hun har altid været meget glad for at synge, og hun spiller behændigt både klaver og guitar. Hun er til gengæld uddannet ergoterapeut og har gennem sit arbejde på et plejehjem i Hadsund haft stor succes med at spille sange for demente beboere, som liver fuldstændig op, når de hører og genkender tonerne fra deres ungdom.

I virkeligheden kunne Denise Thygesen have været i gang med en international karriere, fordi hendes nære veninde, Ida Gard fra Hadsund, gerne ville have haft Denise med til udlandet, hvor hun er ved at etablere sig med flere radiohits.

Den jordnære Denise blev solidt plantet i den himmerlandske muld og går sine egene vegne med at øve på Aalborg Musikkonservatorium og med dannelsen af et band med sine fætre, hvor de lige nu er ved at opøve et repertoire.


Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 3


Kier
En tur til

Morten Kjær, som er født i Rønde på Djursland, har gennem de seneste 7 år været bosat i Los Angeles i Californien, hvor han lever som musiker, sangskriver og medlem af bandet Ebb & Flow. Morten Kjær er uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling i 2002 og har hidtil udgivet to albums.
Kjærs lavmælte og funky nummer ”En tur til ” handler om det at være klar til kærlighed efter en – måske ufrivillig – pause.


Sonny Møller og den rummelige trio
Tid og tanker

Sonny Møller, der også deltog i fjor – som solist – i dk4´s DanskPOP Talent, har til dette års udgave sit sædvanlige band med på scenen.
Den country-prægede sang handler om at tage skeen i egen hånd, at udnytte livets muligheder, og samtidig leve med de ting man ikke kan ændre.
Sonny Møller har været musiker siden midten af 90’erne, hvor han bl.a. havde en rocktrio på Christiania.


Britt Eilskov
Dit liv

Den Helsingør-bosatte Britt Eilskov Larsen har i forvejen en lang karriere bag sig som sangerinde – med talrige udgivelser til følge. Alligevel er det vigtigt for hende, at dagligdagen rummer andet end musik, hvorfor hun som sundhedsvejleder driver en klinik i Helsingør ”Det Sunde Hjørne”. Her vejleder hun sine klienter om, hvordan tanker og krop kan hænge sammen, hvilket ofte afspejler sig i hendes musik. Sangen er skrevet af veninden Tanja Thorup Nielsen.


Happy Hannibal
Du skal sig´ det med blomster

Hannibal Hildorf er født i Lille Skensved ved Køge, men har i mange år boet på Frederiksberg. Han har deltaget i et utal af talentshows og indleveret sange til Dansk Melodi Grand Prix – uden dog at komme på scenen der. Hannibals særkende er at blande Danskpopsange med rap, hvilket han også gør i sit bidrag ”Du skal sige det med blomster”, som han skrev tekst og musik til i 2007.


Anders Boldsen
Flyver hjem

For 2. gang stiller Skanderborg-borgeren Anders Boldsen op i dk4´s musikdyst, i håbet om at showet kan bane vejen for en musikalsk karriere, mens han stadig har et arbejde som lagerarbejder. Anders skriver egne sange på både dansk og engelsk, ligesom han ofte optræder med kopiversioner af kendte hits.


Tenja
Slip mig fri

Tenja Poulsen er københavnerpige med stort K. Hun er født og opvokset på Vesterbro, men bor nu på Frederiksberg, hvor hun arbejder hos Frederiksberg Kommunes Gartner- og Vejservice. Men musikken fylder rigtigt meget i hendes dagligdag, og for Tenja er musik ligeså vigtigt som at trække vejret!
Allerede som 8-årig skrev hun sit første digt, og det er også danske ord og tekster, som er tyngden i hendes musikalske virke.


Fru Hansens Bolsjeri
Pustervig i støvregn

Men en klassisk 70’er-sang kan Lars Graulund og hans band godt bringe minder frem om fx Bamses Venner i dennes storhedstid. Og referencen til det idylliske lille torv Pustervig, midt i Aarhus, er også helt klar. Sangen blev skrevet på Samsø, i en periode hvor Lars Graulund netop overvejede at flytte til det berømte torv. Ud over Lars Graulund er Jens Steensgaard, Sammy Nielsen, Steen Buhl og Lars Bank Andersen på scenen.


Tine Mynster
Du ser mig

Oprindelig født i Kerteminde, bor Tine Mynster nu på den idylliske Alrø midt i Horsens Fjord, på en gammel skole, hvor nogle af de gamle skolestuer nu fungerer som både øvelokaler og atelier. Når Tine ikke synger, maler hun store kraftfulde billeder, men hun er dog uddannet musikpædagog og har i mange år arbejdet med børn og skabt musik til børn.


Marc Thierry
Gi mig lidt af dig

Marc Thierry optrådte som barnestjerne i sin morfars Cirkus Krone og blev præsenteret som verdens yngste kapelmester. Han er stadig involveret i Cirkus Krone, men kun på det administrative plan, hvorimod han lever af musik som korsanger i talrige band-sammenhænge.
Marc Thierry har tidligere medvirket i Stjerne for en aften, men det er første gang, at han optræder som solist. Med på kor har han sangerinderne Maj-Britt Dørken og Lotte Birkemose.


Nina Maria
Vil du med mig
Som korsanger for mange af Danmarks etablerede musiknavne er Nina Maria absolut ikke uvant med at stå på en scene. Men i DanskPOP Talent 2017 er det første gang, at Nina Maria deltager i et tv-show med en original – nyskrevet – popsang.
Nina Maria er oprindelig fra Odder og uddannet på det Det Danske Musicalakademi i Fredericia.
Med på scenen har Nina Maria to professionelle performere, i form af svenske Samira Alm og danske Maria Corydon.


René Machon
Helt alene
Som deltager i Dansk Melodi Grand Prix i både 2015 og 2017, er sydsjællandske René Machon et etableret navn på den rytmiske scene. Og René har det ikke fra fremmede, idet hans far var keyboardspiller for Dansktop-bandet Lars Stryg & Royal Strings, som i 70’erne storhittede med bl.a.”Aldrig mere må jeg se dig”.
Som teenager drev René et band sammen med sin bror, som på et tidspunkt fik til opgave at spille til Lars Lilholts bryllup, hvor Lilholts manager opfordrede René til at begynde at skrive egne sange. Med på scenen er også Anna Hansen, Emma Sommer og Nanamarie Reimer.


Anne Katrine Tove
Kom med mig
Efter et par meget turbulente år, hvor Anne Katrine bl.a. mistede sin mor – den folkekære skuespiller, sanger og fotomodel Birte Tove – er hun ved at vinde fodfæste igen med musikken som en væsentlig del af sin dagligdag.
Musikalsk er det gået rigtig stærkt i løbet af 2017, hvor Anne Katrine har medvirket i dk4´s ”Syng med og Tip et Hit” samtidig med, at hun i efteråret indspiller en julesang, som skal produceres af Grand Prix-legenden Søren Bundgaard.
Anne Katrines bidrag er skrevet af komponisten Jørn Hansen.


Anders Høiberg
Lige her hos mig
”Lige her hos mig” er oprindeligt skrevet på engelsk, men efter en række år i gemmerne, har viceskolelederen fra Horsens – Anders Høiberg – trukket sangen frem igen og bearbejdet en ny dansk version, der handler om at kigge efter de små ting i livet.
Det daglige arbejde har været i fokus i mange år, men nu er Anders Høiberg klar til at indtage scenen igen, endda i sådan en grad at hans piger – på 6 og 9 år – har opfordret ham til at stille op i X Factor.
Det er dog ikke lige den slags tv-show, som Anders Høiberg har lyst til at springe ud i, men han foretrækker dk4s DanskPOP Talent, hvor det er musikken i sig selv, som er i højsædet.


Fire På Stribe
Natten i Madrid
De er kun tre på scenen, men navnet Fire På Stribe hentyder til at publikum, eller tv-seerne, er det fjerde medlem. På denne elegante måde inviterer Fire På Stribe alle lyttere med ind i deres musikalske univers.
”Natten i Madrid” er en klassisk – nærmest filmisk – ballade, som handler om et par, der tager ud på en rejse i et forsøg på at redde parforholdet, men ender med at erkende at forholdet endegyldigt er forbi.
Jeanette Christiansen, Morten Wibe og Henrik Kragelund mødtes på et sangskriverseminar i 2013, og har alle base i Københavns-området.


Nicki Feldt
Har du brug for mig
Den 28-årige Nicki Feldt er et ægte naturtalent, der både har lært sig selv at spille på diverse instrumenter, og som skrev sin første kærlighedssang som 12-årig.
I dag bor Nicki i Silkeborg, men han stammer fra Horsens, hvor musikken tidligt kom ind i hans liv, i form af et børne- og ungdomsrock-projekt, i den musikglade by, hvor han var medlem i fire år. Som teenager optrådte han på værtshuse med både egne sange og covernumre, hvilket gav ham øgenavnet Elvis – idet hans stemme godt kan minde om det amerikanske rockikon.
For nylig har Nicki Feldt haft et mindre radiohit med sangen ”Meloner”, som også har bredt sig på de sociale medier, hvilket har giver Nicki en bekræftelse på de muligheder, han ser for sig selv som professionel musiker.


ME AND MARIA
Hvor kærligheden vugges
Under en gåtur på en strand ved Kalundborg, fik sangeren Maria Rosenberg pludselig inspirationen til en sang, men da hun ikke havde hverken mobiltelefon eller kuglepen på sig, skrev hun linjerne i sandet – og lånte en mobiltelefon fra en forbipasserende – for at få taget et billede af de ord, som siden er blevet til ”Hvor kærligheden vugger”.
Maria Rosenberg – uddannet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia – har de seneste to år dannet duo med bassisten og sangeren Johannes Pehrson, og de har sammen udviklet den lavmælte og stille ballade, hvilket er noget modsat Pehrsons fortid i rock, metal og partybands.
Duoen har også arbejdet med Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med projektet Stafet For Livet.


Esben Svenning
Når stjernerne blinker
Med radiohittet ”En dusk, du kan husk” fra 2012, fik Esben Svenning fra Viborg muligheden for at droppe ud af flere restaurationsprojekter og satse helhjertet på musikken.
På folkeligste vis optræder Esben Svenning ofte med en blanding af covernumre og eget materiale – i både bands og duo – på værtshuse, ved havnefester og byfester, ligesom han indimellem fører an i store syng-med-arrangementer.
Hans bidrag er en over 10 år gammel sang, der handler om dengang, da han som to-årig mistede sin lillebror.
På nær sit radiohit, er det første gang, Esben Svenning optræder med eget materiale på dansk.


Anete Lotus
Tiden går i stå
Som barn optrådte Anete Lotus ofte med sang og dans sammen med veninderne foran sine forældre og deres gæster, men siden rykkede de ud af villaens stue, og efterhånden blev det til dans, teater og sang på scener i flere forskellige sammenhænge.
På et tidspunkt tog dansen for alvor over, og hun blev professionel danser inden for den urbane genre – hiphop m.m. – men også i utallige andre typer forestillinger og produktioner på flere danske teatre.
”Tiden går i stå ” er skrevet af sangeren og sangskriveren Frederikke Vedel, og med på scenen har Anete Lotus musikeren Frej Martin, der spiller på en TerraPan – en slags håndtromme – som han selv har designet.


MarSoul
Tankeløse tanker
Dansk Reggae fra øverste hylde.
Marcel Gbekle har optrådt i mange tv-shows og deltog i 2015 i Dansk Melodi Grand Prix, men det er første gang, han stiller op med sit helt eget nummer.
Marcel – der har en dansk/færøsk mor og Ghanesisk far – har fuld gang i karrieren og optræder med tre bands, synger kor for bl.a. Peter AG, og er ansat som musikansvarlig i Allerød Kommune, hvor han leder et stort børnekor og et gospelkor. Og Marcel har også overskud til at være ambassadør for Plejefamiliernes Landsforening.
På scenen har Marcel Gbekle tre korsangere i form af vennen Jacob Fredberg, og de to konservatoriestuderende kvinder Anja Backmann og Lise Lohmann Urhøj.


Sandra Kirchert
Sammen i havn
For 2. gang deltager Aarhusianske Sandra Kirchert i dk4´s populære DanskPOP Talent og denne gang med en helt dugfrisk nyskrevet country-pop-sang om kærlighed og udfordringer i parforhold, skrevet i samarbejde med et par af hendes nære musikalske venner.
Hun er godt gift med en professionel trommeslager – og mor til to børn. Hun har gennem 13 år arbejdet på Handelsfagskolen i Skåde og har for længst erkendt at musikken er et frirum i dagligdagen, som ikke nødvendigvis behøves at føre til en karriere på scenen.
Sandra ser sig selv som en ægte countrypige med et forbillede som fx amerikanske Bonnie Raitt


Martini & Hjort
Der er noget i luften
Thomas Martini Jørgensen og Irene Hjort Rossen deltog også sidste år.
De har mødt hinanden tilbage i 2001, hvor de siden har optrådt sammen i talrige revyer og musicals, ligesom de privat danner par. De elsker at optræde og underholde, men har begge et civilt job, hvor Thomas er seniorforsker på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby og Irene arbejder som it-konsulent.
Deres bidrag i år er en up tempo lige-ud-af-landevejen – og en meget iørefaldende popsang – som er skrevet til lejligheden af Thomas Martini Jørgensen.


Sarah Krogh
Finder farver igen
Den unge Sarah Krogh er født i et musikalsk hjem i Aarhus, men bor nu i København, hvor hun arbejder som kampagnechef på en virksomhed, som sælger høreapparater, hvorfor hun i den grad ved noget om lyd.
Hun betegner selv sit bidrag som elektro-pop, og sangen handler om de tidspunkter i livet, hvor man skal sige stop og forsøge at finde en anden vej, hvis der er noget, som ikke virker. Sarah refererer til et indiansk citat, som lyder ”Hvis hesten er død, så stig af”.


Helge Damsbo & Ida Olsson
Cassiopeia
Journalisten og musikeren Helge Damsbo pladedebuterede helt tilbage i 1978 med det engelsksprogede album Images. I store perioder har Damsbo haft omgang med – og spillet sammen med – en perlerække af landet allerbedste pop- og rockmusikere.
Efter en årrække med et virke i kommunikationsbranchen, hvor der blev skruet lidt ned for musikken, udgav Helge Damsbo i 2015 singlen ”Stille Hjerter”, som blev et radiohit.
For 11 år siden møde han svenske Ida Olsson og besluttede omgående, at han gerne ville indsynge en dansk-svensk duet med hende. Det er blevet til et album sammen, og Ida Olsson bor nu i København – men danner ikke privat par med Helge.


Isse
Jeg ser dig nu
Den 24-årige jurastuderende Mare Louise Sandorf Jacobsen stammer fra Gjern mellem Aarhus og Silkeborg. Det var hendes lillebror, der som lille ikke kunne udtale Marie Louise rigtigt, hvorfor hun fik øgenavnet Isse, der nu er blevet så integreret, at hun ikke bliver kaldt andet.
Musikken er først og fremmest en hobby for Isse, der er vild med ABBA og Melodi Grand Prix, men hun har aftalt med sig selv, at når hun i 2018 er færdig med jurastudierne på Aarhus Universitet, tager hun et år eller to og giver musikken en chance, for hun elsker det sammenhold, som findes i den kreative branche – nærmest som på et fodboldhold.


Kehman
Elsk mig i nat
Ulrik Kehman fra Agdrup ved Odense er en herre med mange jern i ilden. Først og fremmest er han far til fem børn, arbejder som pædagog i en børnehave i Langeskov, og stiller op til kommunalvalget 2107 for Konservative i Odense.
Kehman har ikke ambitioner om at blive professionel musiker, selv om han har medvirket i flere tv-shows og ofte optræder – både i bands og med sine egne danske sange – som fx i september måned, hvor han havde den store ære at synge for hele den danske regering, i forbindelse med et seminar på Hjerting Badehotel.


Rise Larsen
Er du mon en stjerne
Rise Larsen er født i Hvidovre, men bor nu i et husmandssted ved Køge, hvor hun udlever sin anden passion – ud over musikken – nemlig heste, af alle mulige racer.
Trofaste seere vil nikke genkendende til Rise Larsen, når hun toner frem i dette års udgave, for hun har deltaget i showets to tidligere udgaver som sanger og guitarist i bandet Heksegryden. Det band holder pause i øjeblikket, hvorfor Rise fandt en af sine gamle sange ”Er du mon en stjerne” frem og nu springer ud som solist.
Rise er også hovedkraften bag bandet Miss Rise, hvor hun med fire mænd optræder til fester med hovedvægt på kvindelige rocknumre.


Dot Band
Vi har magien
Ved en gadefest i Kolding blev tankerne til Dot Band født, da Dorthe Pedersen og Gert Jensen faldt i en musikalsk snak. Gert Jensen har i mange år spillet sammen med Lars Bogård, som dermed fuldendte trioen. Alle tre medlemmer af Dot Band har først og fremmest musikken som en stærk fritidsinteresse, men spiller efterhånden mange job i Syd- og Sønderjylland, som for nylig ved kulturnatten i Kolding, hvor de optrådte sammen med den irske Melodi Grand Prix-legende Johnny Logan.
Historien bag navnet Dot Band er den enkle, at Gert Jensen en dag skulle sende en SMS til Dorthe og skrev Dot i stedet for Dorthe. Det fængede og blev deres bandnavn.


4Tunes
Sluk for skærmen
I front står Susanne Palskov Farnø, der med mange års erfaring som forsanger i coverbands har et naturligt talent for at underholde. Guitaren holdes i kyndige hænder af Karsten Møller, der er gruppens rock- og blues-fader. Efter mange år med at spille andres materiale vil han nu ud med sine egne toner og ser 4Tunes som det rette sted at spille dem. Bag trommerne sidder Peter Englundh, som er en yderst erfaren herre i tromme-kunsten. Han brænder for at slå et pulserende beat, der gør folk glade. Bunden lægges af Rolf Hansen, som har haft musik mellem hænderne, før han mistede sine første mælketænder.


Louise Dubiel
Store stygge ulv
Louise Dubiel fra Valby er allerede et etableret navn på den danske musikscene. Hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2013 og har varmet op for stor navne som Anne Linnet, Rasmus Seebach og Turboweekend.
Louise begyndte at optræde som 15-årig, da hendes daværende musiklærer fik hende med i sit band, hvorefter Louise i en årrække sang til halballer og fester med et band på sin fars alder. Fem år senere begyndte Louise at skrive egne sange og fik i 2010 et regulært sommerhit med nummeret ”Forpulet Perfekt”.


Nicki Jul
Kan du høre min tanke
Selv om musikken primært er på fritidsniveau, har aarhusianske Nicki Jul spillet klaver og optrådt som gæst hos bands som Kandis og Klaus og Servants. Nicki kommer fra en musikalsk familie, hvor der stod et orgel i dagligstuen, og hvor hans far lærte ham at spille.
I DanskPOP Talent 2017 er det første gang, at Nicki Jul står på egne ben – godt bakket op af dk4 All Stars under ledelse af kapelmester Mark Chemnitz – og det er en udfordring som han tager seriøst.


The MES
Sten i min sko
Duoen Sten Madsen og Morten Dalgas Rasmussen stammer fra Hvalsø og Jyllinge på Sjælland, hvor de bl.a. optræder som fast husorkester i et kulturhus i Hvalsø – noget der, som de selv siger, ”giver orkestergraven en helt ny mening”!
De leverer musik til teaterstykker og forestillinger fra Bertolt Brecht til cubansk calypso, hvilket giver The Mes en alsidig og bred musikalsk vifte, hvorfor de – i band sammenhæng – kun vil optræde med egne numre.
The Mes er ikke med for konkurrencens skyld, men som de selv siger – med glimt i øjet – stiller de da gerne op, nu hvor de var så ”uheldige” at blive udtaget.


Dominique
Solskin efter regn
Humørbomben Dominique er født på Mauritius og kom syv måneder gammel til Danmark som adoptivbarn.
Interessen for musik har altid været i hendes liv, og hun nævner ofte sin – nu afdøde – onkel Harry som inspirationskilde, for mens han spillede tangenter på et hammondorgel, sad den lille Dominique på gulvet og trykkede på pedalerne.
”Solskin efter regn” er skrevet af Sanne Salomonsen, og Dominique bakkes op af danserne Heidi Sjølang Tjærby og Pernille Lyck Colding.


Esben Horn
Hvor står du nu?
Den 41-årige viceskoleleder fra Randers var ikke specielt interesseret i musik som barn, selv om hans mor spillede klaver. Som 22-årig købte han en spansk guitar og begyndte at spille Bob Dylan-numre. Langsomt fik han modet til at synge, og især at synge på dansk, hvilket også er en årsag til at han gerne vil medvirke i DanskPOP Talent 2017.
Esbens bidrag ”Hvor står du nu?” handler om den situation, man kan stå i, hvor alt synes håbløst, fordi man overser de muligheder, som livet byder på.


LotteC
Jeg vil ha’ din magi
Lotte Christensen, der bor i Søborg ved København, er født i et musikalsk hjem i Sønderborg.
Lotte drømmer om en professionel karriere som sanger og musiker, og hun medvirkede også i 2016-udgaven af dk4s musikdyst, hvor hun nåede frem til semifinalen. Hun arbejder til daglig på Hotel Marienlyst i Helsingør som booker og eventmanager.
Hendes sang ”Jeg vil ha din magi” er skrevet i samarbejde med Karsten Marum i efteråret 2016.


Tony Olsen
Hvisker dit navn
Den 45-årige rengøringsassistent, tillidsmand og tekstforfatter, er født og opvokset i Grindsted, hvor han, siden sin pure ungdom, har bevæget sig i det lokale musikmiljø og fx indspillet hos grandprix- vinderen Helge Engelbrecht.
Netop Dansk Melodi Grand Prix er en af Tony Olsens helt store inspirationskilder, og hans bidrag bærer også den klassiske 80’er-grandprix-lyd. Tony Olsen har spillet teater og sunget i kor, ligesom han tilbage i 1984 deltog i en talentkonkurrence, hvor han blev nummer tre og modtog en kuvert med 100 kroner i præmie. Kuverten har han endnu!


Los Olésen
Elsket og savnet
De to nordjyske brødre Jimmi og Frank Aagaard Olesen har optrådt sammen i perioden fra 1990 til 2003 – inden børn, familie og job betød en længere pause. Sidste år vendte tiden og spillelysten dog tilbage, og Los Olésen er nu igen i fuldt vigør.
De alsidige brødre har – ud over musikken – mange jern i ilden. Jimmi er aktiv på flere internetforretninger, hvor der sælges musikinstrumenter, vin og fødevarer. Frank optræder som jonglør ved diverse events, men er også clairvoyant og healer.
Sangen og melodien er stærkt spansk inspireret og minder om Gipsy Kings.