Deltagerne 2017

Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 1.


Morten Bo
Sommer sommer

Det er tredje gang, at københavnske Morten Bo prøver lykken i dk4´s populære musikprogram – og måske lykkens gang. Hans varme up-tempo bidrag ”Sommer Sommer” er iørefaldende og fuld af livsglæde.

Morten Bo er en vaskeægte fan af Melodi Grand Prix, hvilket han har fulgt intenst siden barndommen, og netop det univers præger også hans egne sange med en lethed og genkendelighed. Han synes, det er en god idé, at deltage i DanskPOP Talent – der sendes i vintermånederne – med en frisk disko-calypso, som kan bringe lidt sommervarme ind i stuerne, især i et år hvor mange danskere er blevet snydt for en ordentlig sommer!

Med på scenen har Morten Bo de to unge Bendixen-dansere Melissa Wederkinck og Ida Marie Hegelund.


Susan Munksgaard
Mer´ end lykkelig

Susan Munksgaard blev mere end lykkelig, da hun i 2011 blev gift hjemme i Lemvig og skrev denne sang som er hendes bidrag til DanskPOP Talent 2017. Selv betegner hun sangen som en klassisk dansktop sang – med kant – for i nummeret indgår en stærk guitarsolo med guitaristen Søren Heller fra dk4 All Stars.

Selv om Susan Munksgaard har skrevet sange i mange år, er deltagelsen i dk4’s musikprogram hendes egentlig debutoptræden som solist, hvilket hun vælger at betragte som en stor oplevelse.

Susans sange kommer til hende, ofte når hun mindst venter det eller oplever situationer i dagligdagen, hvor hun arbejder i sundhedssektoren på Mors. Som et særkende har Susan den regel, at sangene kun fungerer for hende, hvis hun er i stand til at huske dem, dagen efter de er skrevet.


Anders Graae
Alting falder på plads

Den 37-årige Anders Graae fra Gl. Rye er professionel sangskriver, for i hans musikalske univers ser han sangskrivningen som et vigtigt værktøj til at videreformidle indtryk og overvejelser i livet. Eksempelvis har Anders Graae for nyligt gennemført et stort projekt med at tagen pulsen på 18 danske landsbyer, for herefter at beskrive hver landsby i en enkelt sang.

”Alting falder på plads” er skrevet helt tilbage i 2000 og har i lange perioder samlet støv i en skrivebordsskuffe, fordi Anders ikke rigtig kunne få den til at fungere. Men for et par år siden testede han sangen i en større bandsammenhæng, hvilket pludselig gav sangen et nyt arrangement og liv. Anders erkender, at lige netop denne sang har været en ledsager i mange år og fuldstændig lever op til titlen med budskabet, at alting kan falde på plads.

Privat danner Anders par med Marianne – som også er musiker – og parret har to børn.


NEON
Elsk mig en sidste gang

Den nordjyske duo NEON består af Thomas Høgsted og Kiki Bach – der, trods de mange timer på landevejene, ikke danner par privat.

De er begge uddannet skolelærere, men Thomas valgte at sige sit job op og give musikken al sin fokus, efter han var indlagt på sygehus omkring sin 40 års fødselsdag. Ud over NEON skriver Thomas sange og tekster til mange andre musikere og bands, mens Kiki stadig underviser på Saltum Skole.

NEON fokusere på dansk pop-rock med et kraftigt aftryk af 80’ernes storhedstid med fx Dodo eller Rugsted & Kreutzfeldt, og netop navnet NEON er et bevidst valg, som giver mindelser om det danske gadebillede i 80’erne.

”Elsk mig en sidste gang” handler om at give slip, men samtidig mærke samhørigheden for en allersidste gang, og er skrevet af Thomas Høgsted.


Mikkel Svenning
En flig af mig

Som informationsmedarbejder i Banedanmark ved Mikkel Svenning i den grad noget om at formidle enkle budskaber, og hans smukke ballade har da også et utilsigtet strejf af Paul McCartney.

”En flig af mig” er skrevet til hans datter Martha i forbindelse med hendes konfirmation for fire år siden.

Mikkel Svenning medvirkede i dk4’s ”Syng med og Tip et hit”, hvor han hørte om DanskPOP Talent 2017, og netop fordi fokus ligger på dansksproget musik, besluttede han at stille op.

Som ung nordjyde skrev Mikkel Svenning mange sange på engelsk og spillede både guitar og bas. Senere flyttede han til Sorø og fandt det efterhånden lettere, og mere direkte, at skrive og synge på dansk. I kraft af sit arbejde kører han ofte med tog, hvor han sidder ved vinduet, mens landskabet glider forbi, og han kan lade tankerne flyve, til inspiration for nye sange.

Mikkel Svenning optræder til daglig med en trio, men springer på scenen i DanskPOP Talent 2017 som solist.


Johanne
Når du mangler mig mindst

Med efternavnet Götze Lindegaard, er Johanne født og opvokset i Ikast, men er nu bosat i Aarhus. Til daglig læser hun til socialpædagog og har ikke ambitioner om at blive professionel sanger og musiker, selv om musikken har en stor plads i hendes fritid.

Paradoksalt nok kommer Johanne fra en særdeles musikalsk familie, hvor begge hendes forælder er uddannet på konservatorium, og lillebroren er musiker. Som barn spillede Johanne cello og senere guitar, ligesom hun gerne sang i gymnasietiden. I bund og grund brænder Johanne for at arbejde med mennesker – og særligt børn – hvor musikken kan blive et redskab.

”Når du mangler mig mindst” har Johanne selv skrevet på opfordring af en bekendt, som er musiker, og hun lægger vægt på, at sangen ikke handler om hende selv. Den handler om at være i et ”rutinepræget” forhold, hvor kærligheden kan gå hen og blive en slags mental spændetrøje, hvor en partner kan holde den anden fast i noget, som måske ikke er ægte og dybtfølt.


Martin Kanstrup
Sur på mig

De fleste mennesker i ægteskaber og parforhold kender til den akavede stilhed, som kan opstå efter en kontrovers eller et skænderi. Det er den følelse, som nordjyske Martin Kanstrup rammer med sit bidrag til DanskPOP 2017, med den opkvikkende og rytmiske – 10 år gamle – sang ”Sur på mig”.

Martin Kanstrup har gennem mange år kunnet ernære sig som professionel musiker i flere bands, som fx Fluks og Marys Garden, med hvem han har udgivet albums, og en dag om ugen underviser han på Skyum Idrætsefterskole.

Tilbage i barndommen var det hans onkel Erling, som lærte Martin at spille guitar, og sammen så de tv-udsendelser med pigtrådsmusik og kopierede bands som fx Rocking Ghosts. Han var skoletræt som teenager, men klarede alligevel to år på Handelsskolen, inden han endelig brød ud og forfulgte sin ambition om at være musiker på fuldtid.

I Martins nære vennekreds befinder sig sangeren Anders Hornshøj, som i fjor vandt dk4’s DanskPOP Talent med sangen ”Hvad der end sker”.


Peter Christian
Trøjborg

En musikalsk Aarhus-historie, som en hyldest til den idylliske og højtbeliggende bydel tæt på Risskov. Og det var netop på en løbetur i skoven, at Peter Christian i sommeren 2017 fik ideen til sangen, hvor også værtshuset Peder Wessel spiller en rolle.

Det er ikke første – og nok heller ikke sidste gang – at Peter Christian beskriver bydele eller bygningsværker i sange, idet han gerne vil lave musik, som giver nogle klare og enkle billeder i bevidstheden hos publikum.

Peter Christian lever for musik og vil også gerne leve af musikken, hvor han i høj grad finder en mening med tilværelsen, fordi musikken danner et fællessprog mellem mennesker. I begyndelsen var han mest til Country og Rock, men siden tog de dansksprogede sange fokus, og Peter ser sin deltagelse i DanskPOP Talent som en vigtig udfordring for sig selv.


Kim C
Det sku’ ikke være hændt

Det 60-årige folketingsmedlem og Mariager-restauratør Kim Christensen har altid haft musikken tæt på sig og selv i travle perioder på Christiansborg – hvortil han har været valgt for Dansk Folkeparti – sker det ofte, at han giver sig selv en mental pause med at skrive stikord eller riffs ned til nye sange.

En sommerdag i 1979 befandt Kim Christensen sig på en tivoliplads, hvor man i en bod tilbød publikum at indsynge en sang på karaoke og dermed medvirke i en landsdækkende konkurrence. For sjovs skyld indsang Kim sin fortolkning af Tommy Seebachs ”Disco Tango” – og endte som samlet vinder!

Siden stod den på ”bundesliga-hår” og heavy rock i lange baner med bandet Mandrake, som via skæbnens tilfældige gunst er blevet genudgivet som kult-albums i Tyskland.

Kim Christensen har set tidligere udgaver af DanskPOP Talent på tv og anser det som en stor værdi, at dk4 vægter musikken højest – uden smagsdommere. Hans bidrag ”Det skulle ikke være hændt” er skrevet for tre år siden, da han mødte sin nuværende hustru Pia. De var begge gift og måtte bryde med deres ægtefæller for at kunne få hinanden.

Som sagt, det sku’ ikke være hændt!


Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 2.


Heartbeat
Den sidste kærlighed

Duoen Heartbeat består af Søren Stenderup og Cammille Kiesa, der mødte hinanden under DanskPOP Talent 2016, hvor de begge deltog som solister i samme show. Søren Stenderup havde været på udkig efter en sangerinde i et stykke tid, og da de også mødtes på en færge kort efter tv-optagelserne, og senere holdt kontakt på Facebook, stod det klart, at der var en særlig kemi til et professionelt virke – privat danner de ikke par.

De dannede Heartbeat i foråret 2017 og arbejder nu målrettet med eget materiale og et kommende album. DanskPOP Talent 2017 bliver deres egentlige debut som duo.

Cammille Kiesa – i familie med den tidligere Formel 1 kører Nicolas Kiesa – deltog i det danske melodigrandprix tilbage i 2007 og har sunget i coverbands og andre sammenhænge. Søren kalder sig selv en lidt mere indelukket kunstnertype, der gerne søger ensomheden i fx Hareskoven ved København.

Deres bidrag ”Den sidste kærlighed” er en smuk ballade skrevet af Søren Stenderup, og han kalder selv sangen for et opråb for parforholdet. Hvis man ikke er i stand til at give sig 100 % for kærligheden, er chancen for at opleve den ikke ret stor.


Frank Kruse
Under jorden

Den 44-årige Frank Kruse er oprindeligt jyde, men bor nu i Næstved, hvor han arbejder som handicaphjælper og er trommeslager i bandet Coffee Voice. Sidste år så han DanskPOP Talent på tv og besluttede sig at stille op, fordi han bifaldt dk4’s idé med fokus på dansksproget rytmisk musik.

For år tilbage skrev Frank Kruse sange på engelsk, men erkendte efterhånden at engelsk let kunne skabe en distance, hvorimod hvis en sang fungerer på dansk, virker den meget stærkere end på engelsk. Nu kalder han selv sine sange dybe og direkte.

Den dynamiske elektro pop-rock sang ”Under jorden” er skrevet for omkring syv år siden og er en klassisk break-up sang om et parforhold, som finder sin bratte afslutning.

Med på scenen har Frank Kruse sin producer John Rasmussen på keyboard. John Rasmussen er også fra Næstved, hvor han har spillet med flere danseorkestre og sammen har de lavet 5-6 numre, som skal føre til et kommende album.


Frank Louis
Vinger

Rasmus Frank Bak og Christina Louis Øberg er navnekombinationen for den duo, som medvirker i DanskPOP Talent 2017 med sangen ”Vinger”, der er en dansk oversættelse fra en engelsk sang, skrevet af Rasmus Frank Bak.

Rasmus og Christina – der ikke danner par privat – mødtes første gang i 2003, hvor de begge medvirkede i musicalen Atlantis. Herefter har de optrådt sammen, men også i utallige andre bandsammenhænge. Senest har de deltaget i et kræftforskningsprojekt, hvor de gennem sang lindrede smerten for kræftpatienter på alle landets sygehuse. Et forskerteam er p.t. ved at analyserer resultaterne af det utraditionelle tiltag.

Rasmus Frank Bak er professionel komponist med mange kunder, som fx da han op til de Paralympiske lege i Rio de Janeiro 2016 komponerede en melodi til dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup, som hjemtog en flot bronzemedalje og for nylig tog guld ved EM i Sverige.

Christina begyndte først at synge som 18-årig. Hun har optrådt i projektet Randi Laubek Jam, hvor mange publikummer troede, hun var Randi Laubek. Samtidig underviser Christina i musik i Ringsted, ligesom hun har en stor passion for at lægge stemme til tegnefilm.

Begge betegner ”Vinger” som en Bonnie- og Clyde-inspireret ballade omkring forbudt kærlighed – at være på flugt, men stadig have hinanden.


Løv
Fugle

Bag kunstnernavnet Løv gemmer sig sangerinden Line Fogt Pallas fra København. Hun skriver sin egen musik og udgav et album i 2016 med titlen Løv, men har også et dagligt arbejde på en privatskole, hvor hun underviser i musik.

På en Roskilde Festival i 90’erne fik hun nærmest en åbenbaring, hvor hun droppede øl og festen og koncentrerede sig om at lytte til – og forstå musikken. Herefter begyndte Line at opøve sin stemme gennem egne sange, og det giver hende et helt originalt og særegent udtryk på scenen, hvilket også hænger sammen med hendes kunstnernavn Løv, som signalerer en klar reference til den nordiske natur.

Dagligdagen – og livets underfulde øjeblikke, er Løvs største inspirationskilde, og det hænder ofte – når hun fx cykler langs søerne i København – at hun må stoppe op og indtale nogle ideer eller strofer på sin mobiltelefon, for siden at arbejde videre med materialet hjemme ved klaveret.

Hvis man kalder Løv en musikalsk historiefortæller, nikker hun gerne bifaldende.


FRANKiE
Nu er det ikke for at brokke mig

Original selvironi – et jukebokshit fra de brune værtshuse – måske et strejf af John Mogensen eller Bjarne Liller?

Alligevel er det meget svært at sætte sangeren og komponisten Frank Ziyanak i nogen bestemt bås, for ud over musikken – hvor han kun optræder med egne danske sange – er han cafe-bestyrer på Riccos Kaffebar på Amager, tatovør, og radiovært i programmet Far Rock på DR P6.

Frank har spillet musik siden sin teenagetid og tog skridtet fuldt ud som værtshusmusiker omkring ti år efter, men altid kun med eget materiale, hvorimod han privat godt kan øve med enkelte numre skrevet af andre.

En vaskeægte troubadur.


Mette Renbo med Them Band
Lykkeligst med dig

Medrivende funky-diskorytmer fra Nordfynske Otterup. Det er den nærmeste varebetegnelse for nummeret ”Lykkeligst med dig” med Mette Renbo og Them Band. Sangen er skrevet af Mette selv og handler om at flere og flere mennesker vælger at leve alene. Alle er så dygtige og kan klare sig selv, men er det nok til en fyldestgørende tilværelse?

Nummeret udkom i forsommeren 2017 og har hærget Dansktoppen på DR P5, og andre hitlister, hen over den våde sommer.

Mette Renbo har allerede en lang karriere i diverse bands, og mener selv hun har omkring 2500 sange – coverversioner –  i rygsækken. Modet til at skrive egne sange kom, da hun var i 30’erne, og sangskrivningen og den kreative proces fylder nu det meste af hendes musiske tilværelse.

Lyrikken er nu sat i højsædet, og teksterne skal give mening for Mette, der – ud over deltagelsen i DanskPOP Talent 2017 – arbejder med nye sange, som skal udkomme på et album i vinteren 2018.

Med på scenen har Mette Søren Them på keyboard, og Sørens søn Niclas på trommer. Søren Them er – ud over musiker – også musikproducer og har sit eget studie, ved navn Dolphin Studio, i sydjyske Holsted.


Lars Samuelsen
200 mil

Den 41-årige nordjyske skolelærer og musiker Lars Samuelsen flyttede for et år siden til Skanderborg, af en ganske bestemt grund, som også gemmer sig i sangen ”200 mil”. Sangen bringer mindelser om klassisk amerikansk highway-blues, med referencer til Chris Isak eller tv-serien Twin Peaks.

Siden 1996 har Lars Samuelsen været medlem af Gasolin-cover bandet Østre Gasværk og spillet i diverse sammenhænge på værtshuse, byfester og festivals. Han mener dog selv, at tiden efterhånden er moden til et kursskifte, hvor han har overskud til at gå ud med sine egne værker og sange. Det er også en af de helt afgørende grunde til at Lars stiller op i DanskPOP Talent 2017, som han selv siger – ikke for at vinde, men for at prøve eget materiale i en større sammenhæng.

Rollen som værtshusmusiker er ved at blive skiftet ud med et kreativt og selvstændigt univers.


Soulful Injection
Vi forstår hinanden

Kærnen i Soulful Injection består af Annette Trollegaard Jørgensen og Peter Nielsen, der skriver og komponerer langt de fleste numre for Soulful Injection, som både er et Aarhus-baseret band, og i denne tv-sammenhæng en trio, hvor Signe Sun Larsen synger kor.

Annette og Peter har tidligere dannet par, men har forsat arbejdet sammen i musikken, hvor de karrieremæssigt efterhånden har 28 år på bagen. De mødtes under opstarten af Sønderborg Gospel Choir, men har siden været bosat i Los Angeles, hvor de både optrådte og studerede musik. Hjemme igen, har de optrådt med Soulful Injection i årevis og bl.a. været opvarmning for Dodo and The Dodos, Erann DD og mange andre.

Soulful Injection har også haft jobs i London og Berlin, hvor de for nylig har vundet en international sangskriverkonkurrence.

Deres sang til DanskPOP Talent 2017, ”Vi forstår hinanden” er helt ny – skrevet i september – og handler om at finde hinanden efter en krise i parforholdet.


Denise Thygesen
Kom tilbage nu

Der er tale om Jørgen Klubien og Danseorkesterets udødelige 80’er klassiker ”Kom tilbage nu”, som til DanskPOP Talent 2017 fortolkes af den 31-årige sanger Denise Thygesen fra kystbyen Als ved Hadsund. Som Denise selv hævder, kender hun ikke nogen overhovedet, som ikke bryder sig om denne dansevenlige sang.

Denise lever ikke af musikken, selv om hun er vokset op i en musikalsk familie. Hun har altid været meget glad for at synge, og hun spiller behændigt både klaver og guitar. Hun er til gengæld uddannet ergoterapeut og har gennem sit arbejde på et plejehjem i Hadsund haft stor succes med at spille sange for demente beboere, som liver fuldstændig op, når de hører og genkender tonerne fra deres ungdom.

I virkeligheden kunne Denise Thygesen have været i gang med en international karriere, fordi hendes nære veninde, Ida Gard fra Hadsund, gerne ville have haft Denise med til udlandet, hvor hun er ved at etablere sig med flere radiohits.

Den jordnære Denise blev solidt plantet i den himmerlandske muld og går sine egene vegne med at øve på Aalborg Musikkonservatorium og med dannelsen af et band med sine fætre, hvor de lige nu er ved at opøve et repertoire.


Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 3


Kier
En tur til

Morten Kjær, som er født i Rønde på Djursland, har gennem de seneste 7 år været bosat i Los Angeles i Californien, hvor han lever som musiker, sangskriver og medlem af bandet Ebb & Flow. Morten Kjær er uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling i 2002 og har hidtil udgivet to albums.
Kjærs lavmælte og funky nummer ”En tur til ” handler om det at være klar til kærlighed efter en – måske ufrivillig – pause.


Sonny Møller og den rummelige trio
Tid og tanker

Sonny Møller, der også deltog i fjor – som solist – i dk4´s DanskPOP Talent, har til dette års udgave sit sædvanlige band med på scenen.
Den country-prægede sang handler om at tage skeen i egen hånd, at udnytte livets muligheder, og samtidig leve med de ting man ikke kan ændre.
Sonny Møller har været musiker siden midten af 90’erne, hvor han bl.a. havde en rocktrio på Christiania.


Britt Eilskov
Dit liv

Den Helsingør-bosatte Britt Eilskov Larsen har i forvejen en lang karriere bag sig som sangerinde – med talrige udgivelser til følge. Alligevel er det vigtigt for hende, at dagligdagen rummer andet end musik, hvorfor hun som sundhedsvejleder driver en klinik i Helsingør ”Det Sunde Hjørne”. Her vejleder hun sine klienter om, hvordan tanker og krop kan hænge sammen, hvilket ofte afspejler sig i hendes musik. Sangen er skrevet af veninden Tanja Thorup Nielsen.


Happy Hannibal
Du skal sig´ det med blomster

Hannibal Hildorf er født i Lille Skensved ved Køge, men har i mange år boet på Frederiksberg. Han har deltaget i et utal af talentshows og indleveret sange til Dansk Melodi Grand Prix – uden dog at komme på scenen der. Hannibals særkende er at blande Danskpopsange med rap, hvilket han også gør i sit bidrag ”Du skal sige det med blomster”, som han skrev tekst og musik til i 2007.


Anders Boldsen
Flyver hjem

For 2. gang stiller Skanderborg-borgeren Anders Boldsen op i dk4´s musikdyst, i håbet om at showet kan bane vejen for en musikalsk karriere, mens han stadig har et arbejde som lagerarbejder. Anders skriver egne sange på både dansk og engelsk, ligesom han ofte optræder med kopiversioner af kendte hits.


Tenja
Slip mig fri

Tenja Poulsen er københavnerpige med stort K. Hun er født og opvokset på Vesterbro, men bor nu på Frederiksberg, hvor hun arbejder hos Frederiksberg Kommunes Gartner- og Vejservice. Men musikken fylder rigtigt meget i hendes dagligdag, og for Tenja er musik ligeså vigtigt som at trække vejret!
Allerede som 8-årig skrev hun sit første digt, og det er også danske ord og tekster, som er tyngden i hendes musikalske virke.


Fru Hansens Bolsjeri
Pustervig i støvregn

Men en klassisk 70’er-sang kan Lars Graulund og hans band godt bringe minder frem om fx Bamses Venner i dennes storhedstid. Og referencen til det idylliske lille torv Pustervig, midt i Aarhus, er også helt klar. Sangen blev skrevet på Samsø, i en periode hvor Lars Graulund netop overvejede at flytte til det berømte torv. Ud over Lars Graulund er Jens Steensgaard, Sammy Nielsen, Steen Buhl og Lars Bank Andersen på scenen.


Tine Mynster
Du ser mig

Oprindelig født i Kerteminde, bor Tine Mynster nu på den idylliske Alrø midt i Horsens Fjord, på en gammel skole, hvor nogle af de gamle skolestuer nu fungerer som både øvelokaler og atelier. Når Tine ikke synger, maler hun store kraftfulde billeder, men hun er dog uddannet musikpædagog og har i mange år arbejdet med børn og skabt musik til børn.


Marc Thierry
Gi mig lidt af dig

Marc Thierry optrådte som barnestjerne i sin morfars Cirkus Krone og blev præsenteret som verdens yngste kapelmester. Han er stadig involveret i Cirkus Krone, men kun på det administrative plan, hvorimod han lever af musik som korsanger i talrige band-sammenhænge.
Marc Thierry har tidligere medvirket i Stjerne for en aften, men det er første gang, at han optræder som solist. Med på kor har han sangerinderne Maj-Britt Dørken og Lotte Birkemose.